“Bir çeyrek yerim” diyerek başlarsın ama kendini tutamaz bir daha söylersin. Hatta belki bir daha. Kokoreç bu, bağımlılık yapar. Sevmeyeni de vardır elbet. Ta ki ilk kez deneyene kadar. Kokoreçin olmazsa olmazı hijyenidir. Hazırlaması, pişirmesi, baharatlandırması ise ustalık ister.
Sokak tatları bir ülke kültürünü tanımanın en lezzetli yoludur. Bizim kültürümüzdeki “denizden babam çıksa yerim” ile özdeşleşen tatlardan en tanınmışıdır midye. Midyenin çıtır çıtır kızartmış hali ve sosu bir başka güzel, pirinci ve baharatlarıyla birlikte dolması ayrı bir güzel.
Midye bu, her yerde yenmez.
ŞAMPİYON KOKOREÇ’in klasik lezzetlerinden bir diğeridir. Sosisin, patates kızartması ve özel acı sos ile birleşip, taze çıtır ekmek arasında efsaneye dönüşmüş halidir. İlk çıkışı kokoreç ve midyeye alternatif olarak olsa da zaman içinde ayrı bir fanatizm oluşturmuş,
ülkemizin sokak lezzetleri içine resmen girmiştir.